Εξειδίκευση ανθρώπινου δυναμικού

BSA BARISTA SKILLS | Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

barista 2019

 

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την εταιρεία The Beverage Standards Association OF UK (BSA), διοργανώνει σεμινάρια «Barista Skills» στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Τα σεμινάρια είναι τα μόνα στην Ελλάδα, τα οποία παρέχουν επίσημο Βρετανικό εκπαιδευτικό τίτλο σπουδών και είναι αναγνωρισμένα διεθνώς.

Το επάγγελμα του barista έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια τεράστια ανάπτυξη, καθώς τόσο οι αλυσίδες καφέ μαζικής εστίασης, όσο και οι ανάγκες των ξενοδοχειακών μονάδων, όλο και αυξάνονται. Ως εκ τούτου, οι σωστά εκπαιδευμένοι και διεθνώς πιστοποιημένοι baristi αποτελούν αναμφισβήτητα μια ειδικότητα εξαιρετικής σημασίας για τον τουριστικό κλάδο και για την εικόνα των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.

Από την μεριά των τουριστικών επιχειρήσεων, η επιλογή  πρόσληψης ενός πιστοποιημένος barista, αποτελεί εγγύηση και ασφάλεια σχετικά με την ποιότητα υπηρεσίας που θα μπορεί ο παρέχει ο συγκεκριμένος επαγγελματίας. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων θα αποτελέσει αναγκαιότητα για τον επαγγελματία για την μελλοντική του επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Ενότητες

Level 1 BSA Barista Skills

Level 2 BSA Barista Skills VRQ

Tο σεμινάριο έχει διάρκεια 17 ωρών και κύριος στόχος του είναι η ολιστική γνωριμία των σπουδαστών με την θεωρία του καφέ, του τσαγιού και του κακάο, που θα υποστηρίξει την πρακτική τους εξάσκηση. Η εκμάθηση όλων των κύριων ροφημάτων του coffee menu και η σωστή παρασκευή τους. Το σεμινάριο μεταξύ άλλων βασίζεται στην εκμάθηση των απαραίτητων σταδιακών βημάτων για την τέλεια εκχύλιση του espresso και την δημιουργία σωστής ποιότητας microfoam.

Tο σεμινάριο έχει διάρκεια 23 ωρών και απευθύνεται σε πεπειραμένους baristi. Κύριος στόχος είναι η ένταξη των baristi στον χώρο των speciality τόσο στον καφέ όσο και στο τσάι και στο κακάο. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην βοτανολογική και γευσιγνωστική ανάλυση των παραπάνω τριών προϊόντων. Σε πρακτικό επίπεδο η έμφαση δίνεται στις εναλλακτικές μορφές εκχύλισης καφέ φίλτρου (Cold brew, V60, Aeropress κτλ), στο Latte art και στην δημιουργία διαφορετικών συνταγών smoothies. Τα παραπάνω πλαισιώνονται από ύλη γύρω από την ασφάλεια και την υγιεινή  της δουλειάς του barista, μαζί με ύλη σχετική με τη σωστή εξυπηρέτηση πελατών και έμφαση στην ψυχολογία του πελάτη.

*Τα τμήματα θα είναι το ανώτερο 10 ατόμων, με πρόσβαση όλων των συμμετεχόντων σε 5 μηχανές και συνεχή επίβλεψη των εκπαιδευτών.

 

Κόστος Συμμετοχής

- Level 1 BSA Barista Skills: 320€ ανά άτομο

Level 2 BSA Barista SkillsVRQ: 600€ ανά άτομο

Πατήστε εδώ για την αίτηση συμμετοχής

 

Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε εξετάσεις πιστοποίησης που θα υλοποιηθούν στο Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

 

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν: 

- για το Level 1, 15 ερωτήσεις ανάπτυξης και πρακτική εξέταση

- για το Level 2, 20 ερωτήσεις ανάπτυξης και πρακτική εξέταση

Το κόστος των εξετάσεων είναι 75€ για το Level 1 και 160€ για το Level 2.

 

Πληροφορίες


Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 347 94 55,
Fax: 211 800 95 97
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 567547,
Fax: 700 700 0301
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για την υπόλοιπη Ελλάδα – Tηλέφωνο επικοινωνίας: 21 5510 9999

 

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

   

Υποχρεωτικό!

Υποχρεωτικό!

Υποχρεωτικό!

Υποχρεωτικό!

Invalid Input


Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για το ερώτημά σας.

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ επεξεργάζεται τα παραπάνω δεδομένα σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώσεις (newsletter) για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και νέα της εταιρείας μας. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας.

Επιθυμείτε να λαμβάνετε newsletter με περιεχόμενο εκπαιδευτικά προγράμματα, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και νέα του Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ


Υποχρεωτικό!

 

 

Άλλα σεμινάρια

Μοιραστείτε το

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button