Εξειδίκευση ανθρώπινου δυναμικού

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ | Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

mhtrikos thilasmos

 

Το μητρικό γάλα αποτελεί ιδανική τροφή για τα μωρά και ο μητρικός θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία και ικανότητα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό ως απαραίτητο και ιδανικό τρόπο σίτισης για τους 6 πρώτους μήνες ζωής των βρεφών. Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να αναδειχθούν τα οφέλη του μητρικού θηλασμού τόσο για τα βρέφη όσο και για τις γυναίκες. Κύριος στόχος είναι να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες υγείας ώστε όποια θέση κι αν κατέχουν να μπορούν να υποστηρίζουν τη μητέρα που θηλάζει ή επιθυμεί να θηλάσει το μωρό ή τα μωρά της. Αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες οι επαγγελματίες υγείας να είναι σε θέση να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις των μητέρων ή να μπορούν να επιλύουν πιο δύσκολα προβλήματα που αφορούν στο μητρικό θηλασμό ώστε αυτά να ξεπερνούνται προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια και παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας υγείας υψηλού επιπέδου κατά την περιγεννητική περίοδο.

 

tick Που απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι επιθυμούν να υποστηρίξουν το μητρικό θηλασμό από όποια θέση και αν κατέχουν. Ειδικότερα, απευθύνεται σε μαίες - μαιευτές, μαιευτήρες γυναικολόγους, παιδιάτρους, νεογνολόγους και άλλες ειδικότητες που έχουν σχέση με την περιγεννητική περίοδο και σε μητέρες που θηλάζουν ή γυναίκες που επιθυμούν να θηλάσουν τα παιδιά τους και επιθυμούν να λάβουν γενικές γνώσεις, αλλά και να εκπαιδευτούν σε εξειδικευμένες τεχνικές που θα τις διευκολύνουν στο μητρικό θηλασμό.

tick Οφέλη συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν γενικές γνώσεις για το μητρικό γάλα και το μητρικό θηλασμό, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις οι οποίες θα τους βοηθήσουν να επιλύουν προβλήματα και να αντιμετωπίζουν καταστάσεις έγκαιρα και άμεσα.

 

tick Ενότητες

• Επάγγελμα της μαίας και μητρικός Θηλασμός

• Ανατομία και φυσιολογία της γαλουχίας- μητρικό γάλα (σύσταση)

• Βασικές κλινικές δεξιότητες (θέση, αξιολόγηση, άμελξη, αποθήκευση)

• Καλές πρακτικές για την προώθηση, την έναρξη και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού

• Διαχείριση κοινών προβλημάτων στον Μητρικό Θηλασμό

• Ειδική Φροντίδα μητέρων και Μητρικός Θηλασμός

• Ειδική φροντίδα Νεογνών και Μητρικός Θηλασμός

• Προηγμένες κλινικές δεξιότητες

• Πρακτική Άσκηση – Επίλυση αποριών

QUIZ - TEST: Κάθε ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για την καλύτερη κατανόηση

tick Λεπτομέρειες

- Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 40 ώρες.

• 32 ώρες ασύγχρονης τηλεκατάρτισης
• 8 ώρες σύγχρονης τηλεκατάρτισης:

tick Τετάρτη 2/12/2020: 18:00 – 21:00 - Έναρξη Σεμιναρίου – Βασικές έννοιες

tick Τετάρτη 9/12/2020: 18:00 – 20:00 - Πρακτική Άσκηση

tick Τετάρτη 16/12/2020: 18:00 – 21:00 - Επίλυση Αποριών και Λήξη Σεμιναρίου

Το σεμινάριο υλοποιείτε μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας

logo elearning

 

Παροχές Σεμιναρίου:
tick Βεβαίωση Παρακολούθησης
tick Δυνατότητα Πιστοποίησης μέσω του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων με συμμετοχή σε εξετάσεις

 

tick Εισηγήτρια

Μεσσήνη Παρασκευή

Η Μεσσήνη Παρασκευή είναι Μαία, αποφοίτησε από την Μαιευτική Σχολή του ΤΕΙ Αθήνας και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ΜSC στη «Διοίκηση της Υγείας» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εργαστεί σε γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο. Σήμερα εργάζεται στο Γ.Ν.Μ. «Έλενα Βενιζέλου» και παραμένει εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικά μαιευτήρια. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και ημερίδες, σε ορισμένα εκ των οποίων υπήρξε και η ίδια ομιλήτρια με παρουσίαση εργασιών. Έχει παρακολουθήσει το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Προαγωγή της ψυχικής υγείας κατά την εγκυμοσύνη, τη νεογνική και τη βρεφική περίοδο» της Ελληνικής Εταιρίας για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Στελεχών Υγείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, το Εκπαδευτικό Σεμινάριο Ψυχοπροφυλακτικής του Γ.Ν. Αλεξάνδρα και το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τη δημιουργία στελεχών εκπαίδευσης στο Μητρικό Θηλασμό βασισμένο στις προτάσεις της Π.Ο.Υ. που διοργανώθηκε από το ΥΥΚΑ σε συνεργασία με τη Μονάδα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού του Γ.Ν.Μ. «Έλενα Βενιζέλου» . Είναι εθελόντρια στη Μ.Κ.Ο. Ηλιτόμηνον, που υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

 

tick Κόστος συμμετοχής: 240€

Early Bird: 180€

Τρόποι πληρωμής:

tick Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

tick Μετρητά

tick Πιστωτική – Χρεωστική Κάρτα

 

tick Πληροφορίες

Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 347 94 55,
Fax: 211 800 95 97
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 567 547,
Fax: 700 700 0301
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα – Tηλέφωνο επικοινωνίας: 21 5510 9999

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

   
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Invalid Input
captcha
Ελέγξτε το πεδίο!


Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για το ερώτημά σας.

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ επεξεργάζεται τα παραπάνω δεδομένα σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώσεις (newsletter) για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και νέα της εταιρείας μας. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας.

Επιθυμείτε να λαμβάνετε newsletter με περιεχόμενο εκπαιδευτικά προγράμματα, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και νέα του Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ


Υποχρεωτικό!
 

 

 

Άλλα σεμινάρια

Μοιραστείτε το

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button